Sekrety kuchmistrzowskie
Gotowanie jest sztuką, która wymaga wyobraźni, i rzemiosłem, którego możesz się nauczyć. Idealnym początkiem kulinarnej przygody będzie spotkanie z fascynującą kuchnią historyczną – pełną kontrastów i niecodziennych połączeń smakowych.
W jaki sposób przygotować rybę, aby była częściowo upieczona, częściowo ugotowana, a częściowo usmażona? Jaka jest tajemnica przepisu na kaszę bez kaszy? Czy miód ze szpinakiem to deser czy danie główne? Zapraszamy do królewskiej kuchni na warsztaty, podczas których zdradzimy kuchmistrzowskie sekrety! Nauczymy się pobudzać smak i wyobraźnię. Pokażemy, jak zaskakiwać gości niecodziennymi kulinarnymi rozwiązaniami. Gotować będziemy na podstawie oryginalnych przepisów z najstarszych polskich książek kucharskich.
Szczegóły lekcji
Dostępne terminy
Brak dostępnych terminów
Sprawdź ponownie później lub skontaktuj się bezpośrednio z muzeum.